fbpx

Ευρωπαϊκό IQFOil 2023: «Εις επανιδείν» για τους γουίντσέρφερς στην Πάτρα (pics)

Ευρωπαϊκό IQFOil 2023: «Εις επανιδείν» για τους γουίντσέρφερς στην Πάτρα (pics)

Το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Πάτρας IQFOiL ολοκληρώθηκε με σύνθημα «όχι αντίο, αλλά εις επανιδείν» με δυνατές συγκινήσεις για τους συμμετέχοντες και αξιοπρεπείς εμφανίσεις των Ελλήνων. Να θυμίσουμε, ο Βύρωνας Κοκκαλάνης στους άνδρες τερμάτισε στην 41η θέση και ο Λεωνίδας Τσορτανίδης στην 52η. Στις Γυναίκες η Δανάη Ποντίφηξ ήταν 61η και η Νατάσα Λάππα από την Κύπρο 52η. Ο Ιταλός Νικολό Ρενά στέφθηκε τελικά πρωταθλητής Ευρώπης και η Νορβηγή Μίνα Μόμπεκ στις γυναίκες.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα:

OPEN EUROPEAN WOMEN U21: Μίνα Μόμπεκ (Νορβηγία), Σάρον Κάντορ (Ισραήλ), Ταμάρ Στάινμπεργκ (Ισραήλ), Ντανιέλα Πέλεγκ (Ισραήλ), Μαριόν Κουτουριέρ (Γαλλία).

EUROPEAN WOMEN U21: Μίνα Μόμπεκ (Νορβηγία), Σάρον Κάντορ (Ισραήλ), Ταμάρ Στάινμπεργκ (Ισραήλ), Ντανιέλα Πέλεγκ (Ισραήλ), Μαριόν Κουτουριέρ (Γαλλία).

OPEN EUROPEAN MEN U21: Γκρέι Μόρις (Αυστραλία), Νάτσο Μπαλτάσαρ-Σάμερς (Ισπανία), Μανόλο Μόντενα (Ιταλία), Τόμας Καρντέλ (Ισπανία), Ντάνιελ Ταστάς (Ισραήλ).

EUROPEAN MEN U21: Νάτσο Μπαλτάσαρ-Σάμερς (Ισπανία), Μανόλο Μόντενα (Ιταλία), Μπέρνατ Τόμας-Καρντέλ (Ισπανία), Ντάνιελ Τάστας (Ισραήλ), Αλαν-Φεντερίκο Πιλόνι (Ιταλία).

OPEN EUROPEAN WOMEN: Μίνα Μόμπεκ (Νορβηγία), Σαρόν Καντόρ (Ισραήλ), Εμα Ουίλσον (Μεγάλη Βρετανία), Ελέν Νεσμέν (Γαλλία), Σαχάρ Τιμπί (Ισραήλ).

EUROPEAN WOMEN: Μίνα Μόμπεκ (Νορβηγία), Σαρόν Καντόρ (Ισραήλ), Εμα Ουίλσον (Μεγάλη Βρετανία), Ελέν Νεσμέν (Γαλλία), Σαχάρ Τιμπί (Ισραήλ). 

OPEN ΚΑΙ EUROPEAN OPEN MEN: Νικολό Ρένα (Ιταλία), Σεμπάστιαν Κέρντελ (Γερμανία), Κίραν Μπάντλο (Ολλανδία), Νικολά Γκογιάρντ (Γαλλία), Λουκ βαν Οπζελαντ (Ολλανδία).

EUROPEAN OPEN MEN: Νικολό Ρένα (Ιταλία), Σεμπάστιαν Κέρντελ (Γερμανία), Κίραν Μπάντλο (Ολλανδία), Νικολά Γκογιάρντ (Γαλλία), Λουκ βαν Οπζελαντ (Ολλανδία).

«Εκφράζω την ιδιαίτερη ικανοποίηση μου τόσο για τη φιλοξενία, όσο και για την υποδειγματική διοργάνωση των αγώνων. Ο στίβος στον Πατραϊκό κόλπο και οι συνθήκες ανάδειξαν την κλάση IQFOiL. Εύχομαι και πιστεύω ότι σύντομα θα βρεθούμε και πάλι στην Πάτρα και για άλλες μεγάλες διεθνείς διοργανώσεις» τόνισε ο πρόεδρος της κλάσης IQFOiL, Ρόνι Μέγιερ.

«Θέλω να στείλω την αγάπη και τη στήριξη μου σε όλους τους πρωταθλητές και πρωταθλήτριες που συμμετείχαν στους αγώνες και πάλεψαν σκληρά φέρνοντας αυτό το όμορφο αποτέλεσμα» είπε από την πλευρά της η πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ιστιοπλοΐας, Νίκη Αναστασίου υπογραμμίζοντας τα εξής: «Η διοργάνωση ήταν ένα σπουδαίο γεγονός για την Πάτρα. Γιατί η Πάτρα αναδείχτηκε μέσα από το livestreaming των αγώνων, που μεταδόθηκε σε 35 χώρες του κόσμου. Αποτέλεσε διαφήμιση για αυτή την υπέροχη πόλη με τις υπέροχες καιρικές συνθήκες, αλλά και για την κλάση IQFOiL, που χρειάστηκε στήριξη για να διαφημιστεί. Ελπίζω και εύχομαι η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και ο Δήμος Πατρέων να αξιοποιήσουν αυτό το μεγάλος γεγονός».

Ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης επισήμανε ότι πρόθεση του Δήμου, η οποία πάντα υλοποιείται, είναι να στηρίζει τέτοιου είδους διοργανώσεις που προβάλουν την Πάτρα και τη διαφημίζουν εντός και εκτός συνόρων. 

Ο Aντιπεριφερειάρχης, Δυτικής Ελλάδας Δημήτρης Νικολακόπουλος, υπογράμμισε τα πλεονεκτήματα της γεωγραφικής θέσης της Πάτρας και της Δυτικής Ελλάδας τονίζοντας ότι αποτελεί προτεραιότητα για την Περιφέρεια να στηρίζει ποικιλοτρόπως διοργανώσεις που προβάλουν τη Δυτική Ελλάδα.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Πατρών, Κώστας Καλογερόπουλος ευχαρίστησε καταρχήν τα πολλά μέλη και τους πολλούς φίλους του Ομίλου, το Δήμο, την Περιφέρεια, τον ΕΟΤ, την Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία, τους χορηγούς, τους φορείς και όλους όσοι στήριξαν τη διοργάνωση τονίζοντας ότι αποτελεί επένδυση για την Πάτρα. Παράλληλα πρόσθεσε ότι πρέπει να δοθεί ακόμη μεγαλύτερη έμφαση από φορείς και ιδιώτες για να δημιουργηθούν οι κατάλληλες υποδομές στο θαλάσσιο μέτωπο της Πάτρας προκειμένου και στο μέλλον να έρθουν διοργανώσεις πολύ υψηλού επιπέδου.

To Open Patras European Championship IQFOiL 2023 διοργάνωσε ο Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Πατρών, με συνδιοργανωτές την Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία, την κλάση IQFOiL και την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, υπό την αιγίδα του Δήμου Πατρέων και με την ευγενική υποστήριξη του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού.

Επίσης τη σπουδαίοι διοργάνωση υποστηρίζουν οι εξής χορηγοί: SUPER CARGO, ΛΟΥΞ, MEDIA STROM, ΤΡΙΑΙΝΑ Α.Ε., OΛΠΑ, DIMITRIOGLOU SPORTS WEAR, PELCO, WOS, ΠΕΔ Δυτ. Ελλάδας, DOLPHINS, Copytron, & CHRYSANTHOPOULOS.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Γουίντσερφινγκ